Night Visions on Helsingin kulttuuriteko 2012

Night Visions on palkittu Helsingin vuoden kulttuuritekona 2012. Suurin kiitos tästä kuuluu maailman parhaalle festivaaliyleisölle! Tästä on hyvä jatkaa Night Visions Back to Basicsin merkeissä Bio Rexissä ja Kino Engelissä 11.-14.4.2013. Toivottavasti näemme teidät kaikki siellä.

 

Kulttuurikeskuksen tiedote aiheesta kuuluu seuraavasti:

 

 

Helsingin kulttuuriteko 2012 -palkinto on myönnetty Night Visions -elokuvafestivaalille. Neljättä kertaa jaetun palkinnon suuruus on 5000 euroa.
Night Visions tunnetaan merkittävänä fantasia-, kauhu-, science fiction – ja kulttielokuvien esittäjänä. Festivaali on 15 vuoden ajan tuonut Helsinkiin elokuvia, joista useimmat jäisivät muuten Suomessa kokonaan näkemättä. Festivaali tunnetaan rohkeasta ja omaperäisestä ohjelmistostaan sekä yöllisistä istunnoistaan.

 

Tunnustuksen saajan valitsi Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta kaupunkilaisten lähettämien 927 ehdotuksen joukosta.
”Night Visions on vakiinnuttanut paikkansa ja noussut yhdeksi maan suurimmista ja suosituimmista elokuvafestivaaleista”, lautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoo. ”Taidokkaasti toteutetun festivaalin tunnelma on pysynyt avoimena ja lämpimänä. Night Visions järjesti syksyllä ohjaaja John Watersin vierailun Helsinkiin, mitä moni ehdotti itsessään kulttuuriteoksi.”

 

Palkittavaksi ehdotettiin yli 200 kulttuuritekoa. Yleisön suosikkeja palkitun Night Visionsin lisäksi olivat muun muassa Mental Alaska, OukkiDouppi ja Sompasauna.