Maximum-avajaiselokuvana DREDD 3D

Night Visions Maximum Halloween 3012 avajaiselokuvana nähdään DREDD 3D (USA/Britannia/Intia 2012). Pete Travisin ohjaama, lähdemateriaalilleen kiitettävän uskollinen 2000AD-sarjakuvafilmatisointi tarjoilee armottoman intensiivistä ja ilahduttavan kovaotteista toimintaa Mega City Onessa.

 

Finlandia-gaalassa nostetaan jalustalle Suomi-elokuvan kadotettu, juuri 30 vuotta täyttänyt lähitulevaisuuteen sijoittuva kauhudraamaklassikko MP Minä Pelkään (Pekka Hyytiäinen, 1982), jolla on paljon yhteistä mm. Michael Haneken väkevimpien töiden kanssa.

 

Ohjelmiston muita tärppejä on muun muassa:

 

Bobcat Goldthwait: GOD BLESS AMERICA (USA 2011)
Poliisiopisto-liimatukka Goldthwaitin neljäs ohjaus on rosoisesti herkutteleva huonon maun toimintakomedia, joka pistää amerikkalaisen kulttuurin nykytilan poikki ja pinoon räkäisen röhönaurun saattelemana.

 

27 eri ohjaajaa: THE ABCS OF DEATH (USA/Uusi-Seelanti 2012)
Kenties kunnianhimoisin koskaan tehty kauhuantologiaelokuva koostuu 26:sta kuolemaa käsittelevästä jaksosta ja jää takuuvarmasti historiankirjoihin yhtenä vuoden 2012 suurista genretapauksista.

 

Peter Strickland: BERBERIAN SOUND STUDIO (Britannia 2012)

Kotimaassaan pilviin kehuvista arvosteluista nauttinut tarina italokauhuelokuvan äänisuunnittelijan kurimuksesta on yksi viime vuosien omaperäisimmistä ja kiehtovimmista elokuvista.

 

Hajime Ohata: HENGE (Japani 2011)
Aasian hurja body horror -visio miksaa David Cronenbergin ja Shinya Tsukamoton Tetsuo-elokuvien teemoja – ja suhtautuu aiheeseensa kiitettävän vakavasti.

 

John Waters: PINK FLAMINGOS (USA 1972)
Watersin ja Divinen transgressiivinen klassikko riemastuttaa, shokeeraa ja viihdyttää yhä edelleen.

 

John Waters: DESPERATE LIVING (USA 1977)
Watersin ensimmäinen pitkä elokuva ilman Divinea uskaltaa olla vielä röyhkeämpi ja mehukkaampi kuin yksikään miehen aiemmista saavutuksista. Huh huh.

 

Leon Klimovsky: WEREWOLF VS. THE VAMPIRE WOMAN (Espanja/Länsi-Saksa 1971)
Espanjan kauhuikonin Paul Naschyn viides Waldemar Daninsky -ihmissusielokuva on sarjan paras ja yhdistelee kerrassaan mestarillisesti hirviöitä, verta, paholaisen palvontaa ja tyttöjen välisiä eroottisia viboja.

 

Joe Dante: THE HOWLING – ULVONTA (USA 1981)
Kauhu- ja fantasialajityypit ovat olleet aina mestariohjaaja Danten sydäntä lähellä, ja genresuosikki Dee Wallacen naispääosittama vaikuttava ihmissusikauhun moderni klassikko on siitä oivallisin osoitus.

 

Sonny Laguna, Tommy Wiklund: WITHER (Ruotsi 2012)
Ruotsin elokuvahistorian splatterpitoisin teos kumartaa vaikutteitaan häpeämättä niin Evil Deadin kuin Cabin Feverinkin suuntaan – ja pitää sisällään kosolti kiitettävän hyvännäköisiä efektejä.

 

Lisää ohjelmistojulkistuksia tulossa nopeammin kuin arvaattekaan! Muista myös aiemmat julkistukset.