MARRASKUUN NIGHT VISIONSIIN ENNÄTYSMÄÄRÄ VIERAITA

Syksyn Night Visions -festivaali valtaa Helsingin Kinopalatsin ensi viikolla, 22.-26.11.2017.

Pohjoismaiden suurin fantasia-, scifi-, kauhu- ja toimintaelokuviin keskittyvä tapahtuma tuo Helsinkiin poikkeuksellisen kattavan joukon tämän hetken kiinnostavimpia genre-elokuvien tähtiä ja tekijöitä.

Festivaalin kunniavieraiden, amerikkalaisen ohjaajalegenda Mark L. Lesterin ja Ruotsin ikonisen näyttelijätähden Christina Lindbergin lisäksi festivaalille saapuu peräti kymmenen kansainvälistä elokuvantekijävierasta Yhdysvalloista, Britanniasta ja Norjasta.

Festivaalihitti ja tuoreita uutuuksia

New Yorkin Tribeca Film Festivalilta maailmanvalloituksensa aloittaneen The Endless -elokuvan ohjaajat ja pääosatähdet Justin Benson ja Aaron Moorhead saapuvat Helsinkiin Kaliforniasta. Esikoispitkänsä Resolution – Tappavan terävä (2012) kanssa Helsingissä vieraillut kaksikko on tuttu myös toisesta elokuvastaan Spring, joka kohosi kevään 2015 Night Visions -festivaalin suosituimpien elokuvien joukkoon. Tällä hetkellä kaksikko suunnittelee elämäkertaelokuvaa mystikko Aleister Crowleystä.

Yhdysvalloista Helsinkiin saapuu myös synkän surrealistisen scifi-trillerin, David Cronenbergin klassikoiden suuntaan kumartavan Sequence Breakin (2017) esikoisohjaaja Graham Skipper. Skipper on kunnostautunut näyttelijänä muun muassa viime syksynä Night Visions -ohjelmistossa Helsingissä esitetyn elokuvan Beyond the Gates (2016) pääosassa. Hän on niittänyt mainetta myös näyttämöllä musikaalin Re-Animator – The Musical pääosahahmona Herbert Westinä.

Britannian genre-elokuvan tämänhetkistä kärkeä saapuvat esittelemään elokuvan Habit (2017) ohjaaja Simeon Halligan, näyttelijä Elliot James Langridge ja tuottaja Rachel Richardson-Jones. Halligan ja Richardson-Jones vierailivat edellisen kerran Helsingissa elokuvansa White Settlers (2014) kanssa.

Pohjois-Koreaa, joulupukkimurhia ja vampyyrihuumoria

Morten Traavik on mies, joka järjesti taiderockyhtye Laibachin keikalle Pohjois-Koreaan. Keikkamatkasta tehdyn uskomattoman Liberation Day -dokumenttielokuvan (2016) ohjannut Traavik on norjalainen nykytaiteilija, joka on herättänyt kotimaassaan pahennusta yhteistyöllään pohjoiskorealaisten kulttuuritahojen kanssa. Hän on vieraillut Pohjois-Koreassa liki 20 kertaa.

Norjan uuden genre-elokuva-aallon aktiivisimpiin tekijöihin lukeutuva independent-ohjaaja Reinert Kiil (The House, 2016) tuo festivaalille ohjaamansa, käsikirjoittamansa ja tuottamansa uunituoreen elokuvan Christmas Blood (Juleblod, 2017). Elokuvan naistähdistä Helsinkiin saapuu Marte Saeteren, tv-sarjasta Hotel Caesar (2010-2013) kotimaassaan parhaiten tunnettu näyttelijä.

Norjasta festivaalille saapuu myös elokuvan Vidar the Vampire (VampyrVidar, 2017) toinen ohjaaja, käsikirjoittaja ja pääosanesittäjä Thomas Aske Berg. What We Do in the Shadows -vampyyrikomedian jalanjäljissä kulkeva Bergin esikoispitkä on palkittu syksyllä lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kaikkien festivaalinäytösten ennakkomyynti on käynnissä Finnkinon lipunmyyntipisteissä.