VUODEN KOVIMMAT KOTIMAISET GENRE-ENSI-ILLAT MARRASKUUN NIGHT VISIONSISSA

Suomen ensi-illassa odotetut tapaukset Armomurhaaja ja It Came from the Desert.

Elokuvatapahtumavuosi 2017 saa arvoisensa päätöksen, kun syksyn Night Visions Maximum Halloween 3017 järjestetään Helsingissä 22.-26. marraskuuta 2017. Pohjoismaiden suurimmalla genre-elokuvafestivaalilla Kaisaniemenkadun Kinopalatsissa nähdään neljän päivän ja yhden kokonaisen yön aikana yhteensä yli 40 pitkää elokuvaa ja joukko huolellisesti poimittuja lyhytelokuvia.

Night Visionsin uutuuselokuvien terävimpään kärkeen lukeutuvat vuoden kovimmat kotimaiset: Teemu Nikin kolmas pitkä ohjaus Armomurhaaja ja Marko Mäkilaakson kolmas pitkä valkokangasohjaus It Came from the Desert. Kumpikin elokuva saa Suomen ensi-iltansa Night Visions -valkokankailla tekijöiden läsnäollessa.

Armomurhaaja herätti poikkeuksellista kansainvälistä kiinnostusta, kun se sai ensiesityksensä maailman suurimmalla elokuvafestivaalilla Torontossa kuukausi sitten. Matti Onnismaa nähdään kunniakkaan uransa ensimmäisessä pääroolissa koston enkelinä Veijona, joka rakastaa eläimiä enemmän kuin ihmisiä. Roger Cormanin ja Monte Hellmanin särmikkäimpään tuotantoon verrattu elokuva saapuu kaupalliseen teatterilevitykseen marraskuun 2017 lopussa.

It Came from the Desert on 1980-luvun tietokonepelin innoittama toiminnallinen kauhukomedia, jonka ytimessä ovat tiedemiesten epäonnistuneen kokeilun synnyttämät jättiläismuurahaiset. Iron Sky -taustavaikuttaja Tero Kaukomaanexecutive-tuottaman, kokonaan englanninkielisen elokuvan pääosissa nähdään nousevat brittikyvyt Harry Lister Smith ja Alex Mills. Tärkeimmän naisroolin tekevä brittiläinen Vanessa Grasse on niittänyt kansainvälistä kiitosta myös naispääroolillaan Texasin moottorisahamurhat -saagan tuoreimmassa osassa Leatherface (2017). It Came from the Desertin teatteriensi-illan ajankohtaa ei ole vielä julkistettu.

Night Visionsin tarjonnan polttopisteessä ovat tuttuun tapaan fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuvan kansainvälisesti kohutuimmat uutuudet ja harvoin nähdyt, valmistumisaikanaan Suomessa kokonaan kiellettyt klassikot. Fiktiotarjonnan terävimmän kärjen lisäksi festivaalilla nähdään tukku vuoden kiinnostavimpia dokumentteja Suomen ensiesityksinä.

Marraskuun Night Visions -ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 30.10. alkavalla viikolla. Festivaalin ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 3.11.2017 Finnkinon nettisivuilla ja elokuvateattereissa.