WANTED: COLTTIKONSERTTI 2016

Kulttiwesterneihin keskittyvä Night Visions -festivaalin sivuprojekti Colttikonsertti valtaa Helsingin elokuvateatteri Orionin 16. tammikuuta koko lauantai-illaksi.

Vuonna 2013 järjestetty ensimmäinen Colttikonsertti oli suosittu tapahtuma, jonka ohjelmisto sisälsi Quentin Tarantinon DJANGO UNCHAINEDIN ennakkonäytöksen sekä kansainvälisen valikoiman western-löytöjä 1960- ja 1970-luvuilta. Tarantinon uutta THE HATEFUL EIGHT -westerniä säestävä Colttikonsertti 2016 järjestetään yhdessä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa, mikä mahdollistaa ainutlaatuisten arkistokopioiden käyttämisen. Innoittajanamme on jälleen toiminut Tarantinon railakas tapa puolustaa sekä lännenelokuvan perinnettä että fotokemiallista filmiä. Suora yhteydenpito ohjaajan kanssa on vaikuttanut neljän elokuvan maratonin ohjelmistovalintoihin.

THE HATEFUL EIGHTIN myötä lännenelokuvan pariin palanneen säveltäjä Ennio Morriconen ainoa aiempi amerikkalainen western, Clint Eastwoodin ja Shirley MacLainen viskinkatkuinen seikkailu KOURALLINEN DYNAMIITTIA (Two Mules for Sister Sara, 1970) kuuluu soundtrack-virtuoosin miltei unohdettuihin mestariteoksiin. MINNESOTA CLAY (1964) on spagettiwestern-ohjaajasuosikki Sergio Corbuccin jykevä Villin lännen läpimurto. Lännenelokuvan historian kiistellyimpiin klassikoihin kuuluva VERINEN SOTILAS (Soldier Blue, 1970) ei ole vain äärimmäisyyksiin menevä elämys, vaan myös armottoman ajankohtaisena pysynyt katsaus kulttuurien ristiriitoihin ja ihmisyyden pimeään puoleen. Päätöselokuvassa VERENPUNAINEN AURINKO (Red Sun, 1971) mestaruussarjan kovanaamat Charles BronsonToshiro Mifune ja Alain Delon kohtaavat. Formaattilinja on taattuun tyyliin digilällärit lakoon ja oikeat filmit projektoriin. Tervetuloa Orioniin!

Esitysaikataulu

Tiistai 12.1.

21:00 Ennakkonäytös: Don Siegel: KOURALLINEN DYNAMIITTIA 113 min

Lauantai 16.1.

17:00 Sergio Corbucci: MINNESOTA CLAY 89 min

19:00 Don Siegel: KOURALLINEN DYNAMIITTIA 113 min

21:20 Ralph Nelson: VERINEN SOTILAS 116 min

23:30 Terence Young: VERENPUNAINEN AURINKO 109 min