KOTIMAINEN UUTUUSDOKUMENTTI SPANDEX SAPIENS SAA MAAILMANENSI-ILTANSA NIGHT VISIONS -FESTIVAALILLA

CHRZU jatkaa draamaelokuvan parissa Euroopan-ensi-illalla The Contract

Pohjoismaiden suurimman kauhu-, fantasia- ja kulttielokuviin keskittyvän festivaalin ohjelmistossa nähdään kaksi kotimaista korkean profiilin ensi-iltaa. Night Visions -festivaalia vietetään Helsingissä 4.-8.11.2015.

Maailmanensi-iltansa saava SPANDEX SAPIENS (Suomi 2015) on Oskari Pastilan (Täynnä tarmoa, Knucklebonehead) dokumenttielokuva show-painija Michael ”StarBuck” Majalahdesta. Elokuva esitetään torstaina 5.11.2015 klo 17.45 elokuvateatteri Maximissa. Teoksen kaupallisen ensi-illan ajankohtaa ei ole vielä julkistettu.

Amerikassa show-paini on miljardibisnes, ja Suomessa laji kiteytyy ennen muuta yhteen voimahahmoon, StarBuckiin. Elokuvan keskiössä on alfauroksen mittelö Euroopan ainoan transsukupuolisen painijan Jessica Loven kanssa. Kamppailun rinnalla omapäinen ja helluntailaissaarnaajan kasvattama Majalahti joutuu punnitsemaan vihaa ja anteeksiantoa värikkäässä rakkauselämässään.

Dokumenttielokuvan alkutekstijakso on monilahjakkuus Majalahden kuvittama, samoin kuin tämänkertaisen Night Visions -festivaalin ohjelmakirjan kansi ja juliste.

Maailmanensi-illan jatkoilla show-painitaan

Spandex Sapiensin maailmanensi-iltaa saapuvat juhlistamaan mm. ohjaaja-tuottaja Oskari Pastila, käsikirjoittaja Ilja Rautsi sekä dokumentin kohteet Michael ”StarBuck” Majalahti ja Jessica Love. Tekijät ovat myös paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin näytöksen jälkeen.

Juhlat jatkuvat Kulttuuriareena Gloriassa, jossa järjestettävän yleisölle avoimen afterparty-tapahtuman kohokohtiin lukeutuu Jessica Loven ja StarBuckin kohtaaminen painikehässä. Tapahtuma järjestetään heti elokuvanäytöksen jälkeen torstaina 5.11.2015 klo 20 alkaen yhteistyössä Glorian ja FCF Wrestlingin kanssa.

CHRZUn uutuus suoraan Meksikosta Helsinkiin

Ohjaaja-käsikirjoittaja Christer “CHRZU” Lindströmin lyhytelokuva THE CONTRACT (Suomi 2015) esitetään ensimmäistä kertaa yleisölle lokakuun lopussa Latinalaisen Amerikan tärkeimmillä genre-elokuvajuhlilla, Meksikon Morbido-festivaalilla. Euroopan-ensi-iltaa juhlistetaan Helsingissä lauantaina 7.11.2015 klo 21.15 elokuvateatteri Maximissa.

CHRZUn edellinen ohjaus, tieteisseikkailu Nightsatan and the Loops of Doom (2013) kohosi viime vuonna kansainväliseksi tapaukseksi, joka kiersi maailman festivaaleja laajemmin kuin yksikään suomalainen genrelyhytelokuva. Syntetitaattorisoturien trio Nightsatan vastaa myös nyt ensi-iltansa saavan, vahvasti John Waters -vaikutteisen ja hyvän maun rajoja voimaperäisesti koettelevan The Contractin musiikista.