Rehellisesti korkeatasoisin elokuvafestivaali

On taas koittanut se aika vuodesta: Night Visions ottaa ja osoittaa, kuinka kotimainen elokuvatapahtumavuosi jyräytetään kunnolla liikkeelle. Vauhti on puistattava, panokset ovat huhtikuun 2012 puolivälissä kovemmat kuin yhdelläkään aiemmalla kevään festivaalilla.

 

Night Visions Back to Basics laajenee nyt ensimmäistä kertaa neljäpäiväiseksi, kun vauhtia viikonloppuun otetaan jo torstai-illan avajaiselokuvalla ja -klubilla. Vakioteatteri Kino Engelin rinnalle festivaalikäyttöön valjastetaan toinen perinteikäs elokuvapyhättö, Lasipalatsin Bio Rex. Yleisön palvelua tehostetaan myös ottamalla käyttöön online-lipunmyyntijärjestelmä, joka minimoi jonotustarpeen teattereiden lippuluukuilla.

 

Vaikka kapasiteeti kasvaa ja toiminta tehostuu, laadusta ei tingitä. Ohjelmistossa nähdään peräti 20 pitkää elokuvaa. Kirjo ulottuu kansainvälisesti kohutuimmista uutuuksista kiinnostavimpiin klassikoihin. Väkevä kattaus sisältää faktaa ja fiktiota. Pääosassa ovat toki festivaalille perinteisesti läheisimmät lajityypit kauhu, fantasia, scifi ja toiminta, mutta valikoimaan mahtuu myös useampi herkullinen rajankävijäelokuva. Yhdistävä tekijä on ennen muuta kiinnostavuus; Back to Basicsissa ei täytepaloja tarjoilla.

 

Erityisen ylpeä festivaali on tämänkertaisesta vahvasta suomalaisväristä. Tapahtuman äärimmäisimpien kohokohtien joukkoon lukeutuu Marko Mäkilaakson vuosia valkokankaille odotetun esikoisohjauksen, zombie-toimintaseikkailun War of the Dead – Stone’s Warin Suomen-ensiesitys perjantaina 13.4. Toinen kotimainen yllätysveto on puolestaan maailman-ensi-ilta; muusikkovirtuoosi Ville Leinosen taatusti ikimuistoinen, Friday the 13th -kuvaston inspiroima Camp Crystal Lake -keikkakokonaisuus nähdään varta vasten Night Visionsille räätälöitynä jo torstai-iltana 12.4.

 

Jos nämä kemut jättää väliin, saattaa vielä tulla suru puseroon.

 

Tervetuloa!