Maximum Halloween -ohjelmisto

Ohjelmiston kärkinä Cannes-suosikit ja espanjalainen genre-elokuva.

 

Tasavallan asiallisin elokuvafestivaali Night Visions kirittää elokuvavuoden kohti huippuaan loka-marraskuun 2012 taitteessa Helsingin elokuvateatteri Maximissa ja Kinopalatsissa. Festivaalin 15. juhlavuosi saa arvoisensa päätöksen viisipäiväisessä tapahtumassa, jossa nähdään enemmän elokuvia kuin yhdelläkään aiemmalla Night Visions -festivaalilla. Juhlallisuudet käynnistyvät Halloween-iltana 31.10.2012.

 

Noin 30 pitkästä elokuvasta koostuva ohjelmisto rakentuu tapahtuman ydinlajityyppien kauhun, fantasian ja science fictionin ympärille, mutta mukaan on poimittu myös kansainvälisen elokuvataivaan kirkkaimpia helmiä genrerajoista piittaamatta. Kattauksessa on nyt poikkeuksellisen paljon nimikkeitä, jotka on jo nostettu esiin maailman tärkeimmissä elokuva-alan tapahtumissa.

 

Odotetuimpiin tärppeihin lukeutuvat Cannesin festivaalin kilpasarjassa kohahduttaneet uusiseelantilaisohjaaja Andrew Dominikin säälimätön Brad Pitt – trilleri KILLING THEM SOFTLY (USA 2012) ja Precious-elokuvallaan palkintopöydät putsanneen Lee Danielsin tunnelmoiva white trash -jännitysnäytelmä THE PAPERBOY (USA 2012), pääosissaan Matthew McConaughey ja Nicole Kidman. Joseph Gordon-Levittin ja Bruce Willisin tähdittämä huikea scifi-trilleri LOOPER (USA/Kiina 2012) puolestaan lukeutuu tällä viikolla käynnistyvän Toronton elokuvafestivaalin odotetuimpiin maailmanensi-iltoihin. Suomessa elokuva saa ensiesityksensä Night Visionsissa. Kattausta täydentää legendaarisen tsekkivisionäärin Jan Svankmajerin viimeisin pitkä ohjaus, surrealistinen houreunielokuva SURVIVING LIFE (Tsekki 2010).

 

Yksi syksyn ohjelmiston pääteemoista on espanjalainen fantasia- ja kulttielokuva. Kohutuimmista uutuuksista ja aiemmin Suomessa esittämättömistä klassikoista koostuvan Espanja-sarjan tärppejä ovat Juan Martinez Morenon mustalla huumorilla herkutteleva ihmissusitarina GAME OF WEREWOLVES (Espanja 2012), Paco Plazan zombierypistys [REC]3: GENESIS (Espanja 2012) ja Joaquin Luis Romero Marchentin äärigraafinen western-trilleri CUT-THROATS NINE (Espanja 1972).

 

Kaikkien aikojen suurimman Night Visions -festivaalin lipunmyynti käynnistyy perjantaina 12.10.2012 Finnkinon nettikaupassa ja elokuvateattereissa.