Indie-elokuvan legenda Lloyd Kaufman Night Visions -festivaalin päävieraaksi

Maailman vanhimman riippumattoman elokuvastudion Troman 40-vuotista taivalta juhlistetaan Helsingissä 9.-13.4.2014.

 

Helsingissä 9.-13. huhtikuuta 2014 järjestettävän kevään Night Visions -festivaalin päävieraaksi saapuu amerikkalaisen independent-elokuvan legenda, tuottaja, ohjaaja, kirjailija ja väsymätön showmies Lloyd Kaufman. Riippumatonta elokuvakenttää 1960-luvun lopulta saakka omaperäisillä töillään ja liiketoimintamalleillaan elävöittänyt Kaufman, 68, juhlistaa nyt myös perustamansa Troma Entertainment -studion merkkipäivää. Maailman vanhimmaksi yhtäjaksoisesti toimineeksi riippumattomaksi elokuvastudioksi väitetty Troma täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

 

 

Oliver Stonen ja George W. Bushin opiskelukaverina Yalen yliopistosta valmistunut Kaufman työskenteli Troma-studion perustettuaan myös merkittävissä avustajarooleissa Sylvester Stallonen läpimurtoelokuvassa ROCKY (1976) ja John Travolta -hitissä SATURDAY NIGHT FEVER – LAUANTAI-ILLAN HUUMAA (1977).

 

Elokuvien tuottamisessa ja levittämisessä kunnostautunut Troma on tarjonnut työllään ponnahduslaudan mm. Kevin Costnerin, Billy Bob Thorntonin ja Marisa Tomein kaltaisille Hollywood-tähdille heidän uransa alkumetreillä. Esikuviensa joukkoon Troman ja Kaufmanin ovat julkisesti nostaneet mm. Quentin Tarantino, Peter Jackson, Kevin Smith sekä South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone.

 

Värikkään uransa aikana 17 pitkää fiktioelokuvaa myös ohjanneen Kaufmanin tuotannosta Night Visions -ohjelmistossa nähdään Troman tunnetuin klassikkokomedia THE TOXIC AVENGER (1984) sekä veteraanin kaksi tuoreinta ohjausta, POULTRYGEIST: NIGHT OF THE CHICKEN DEAD (2006) ja RETURN TO NUKE ‘EM HIGH (2013).

 

Night Visions -kunniavieraiksi saapuvat myös mm. kohutun saksalaisuutuuden WETLANDS – KOSTEIKKOJA ohjaaja David Wnendt ja runsaasti huomiota kansainvälisellä festivaalikentällä herättäneen vampyyritrillerin CHIMERES sveitsiläinen ohjaaja Olivier Beguin.

Kevään 2014 Night Visions–festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan perjantaina 21.3.2014. Tuolloin myös käynnistyy tapahtuman sarjalippujen ennakkomyynti festivaalin verkkokaupassa osoitteessa www.nightvisions.info