Night Visions -avajaisnäytös järjestetään 18.8.2021, vaikka festivaali siirtyy jälleen

Night Visions -elokuvafestivaalin avajaisnäytös järjestetään Helsingissä erikoisjärjestelyin keskiviikkona 18. elokuuta 2021. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu tieteisdystopia New Order (Meksiko/Ranska 2020, ohj. Michel Franco) esitetään elokuvateatteri Kinopalatsin useammassa näytössalissa samanaikaisesti klo 19.00. Tällä tavoin katsomiskokemus pystytään tarjoamaan lippunsa jo hankkineelle yleisölle noudattaen niitä elokuvateatterialan elinkeinorajoitustoimenpiteitä, jotka tällä hetkellä ovat voimassa pääkaupunkiseudulla.

18.-21. elokuuta 2021 järjestettäväksi kaavaillun Night Visions -festivaalin muut elokuvanäytökset sen sijaan siirtyvät eteenpäin. Uutta ajankohtaa ei pystytä ilmoittamaan ennen kuin Etelä-Suomen aluehallintoviraston seuraavat kulttuurialan elinkeinoihin kohdennetut rajoitusmääräykset julkistetaan.

Festivaalin New Order -näytökseen kaikilla tapahtuman aiemmin ilmoitetuilla päivämäärillä ostetut nätyösliput kelpaavat sellaisenaan näytökseen keskiviikkona 18. elokuuta 2021 klo 19.00. Rajoitustilanteen vuoksi lippujen paikkanumerointi ei ole voimassa. Jokainen katsoja ohjataan teatterissa henkilökohtaisesti omalle istuinpaikalleen ennen näytöksen alkua.

Koska elokuvateatterielinkeinon mahdollisista uusista rajoituksista ja niiden voimaanastumisen aikataulusta ei ole tällä hetkellä tietoa, keskiviikon 18. elokuuta New Order -näytös on tulkittava loppuunmyydyksi. Tilanne voi muuttua, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkistaa seuraavat elinkeinorajoituspäätöksensä.