Oheisohjelma

Michael Panduro Masterclass
– on independent filmmaking and music video production

Michael Panduro (s. 1982) on palkittu tanskalainen elokuvantekijä, mainosohjaaja ja musiikkivideoiden pitkän linjan konkari. Fiktiivisen lyhytelokuvan kentällä mies teki kansainvälisen läpimurtonsa voimakkaan kauhusävytteisellä Hans Christian Andersen -sovituksellaan The Sunken Convent (2016).

Panduro on profiloitunut ennen muuta metalliyhtyeiden (mm. Dead Cross, Saint Vitus, Napalm Death) yhteistyökumppaniksi sekä musiikkivideoillaan että pitkällä elokuvallaan Nasum: Blasting Shit to Bits – The Final Show (2017), joka saa nyt ensiesityksensä Suomessa Night Visions -ohjelmistossa,

Panduron ohjaukset ovat poikkeuksetta tummasävyisiä, groteskeja ja kauhuelokuvan tehokeinoja hyödyntäviä. Töitä yhdistää voimakas elokuvallisuus, minkä ansiosta niitä on nostettu esiin myös korkean profiilin festivaaleilla (mm. Raindance, San Sebastian).

Masterclassissaan Panduro avaa työtapojaan sekä kertoo avoimesti uran varrella jo maksetuista oppirahoista tavalla, joka tarjoaa hedelmällistä tietoa jokaiselle riippumattomien elokuva- ja videotuotantojen kanssa työskentelevälle tai alasta ylipäänsä kiinnostuneelle. Englanninkielinen presentaatio on höystetty runsailla videonäytteillä.

Panduron tekemisiin on oivallinen tilaisuus perehtyä ennakkoon myös osoitteessa www.michaelpanduro.com

Masterclass järjestetään pe 21.8. klo 16.00 Korjaamon Elokuvasalissa. Liput 10 euroa. Lipun hintaan sisältyy välittömästi Masterclassin jälkeen alkava näytös Justin McConnellin dokumentista Clapboard Jungle, joka pureutuu pitkän independent-elokuvan tuotannon problematiikkaan voimakkaan henkilökohtaisesti.


CLUB ABNORMAL

Night Visions ja Helsinki Synth City ylpeinä esittävät: CLUB ABNORMAL – The Official Night Visions Festival Party

Liput: Hinta 10 EUR + 3 EUR eteispalvelumaksu. Lipunmyynti: Tiketti.fi ja paikan päältä.

Suomalaisen synthwaven komeetat Levinsky, Millennium Falck ja Glowline tarjoavat Night Visionsin virallisen festivaaliklubin yleisölle täyslaidallisen niin dramaattista kuin tanssittavaakin elektronista musiikkia.

Levinskyn soundtrack-henkisen ja tummasävyisen tunnelmallisen show’n visuaalisena kuningattarena toimii huikea tanssitaiteilija Susanna Leinivaara.

Suoraan 2080-luvulta klubille saapuu Millennium Falck futuristisine nu-discon ja vocal synthpopin täyteisine setteineen.

Illan pääesiintyjä Glowlinen kuumaakin kuumemmalla french touch-sävytteisellä show’lla on tanssitakuu – näe ja koe suomalaisen synthwaven Jimi Hendrix!

Yleisöä viihdyttää ja kiihdyttää myös suvereeni DJ Maria Katariina.